A fiatalság is megmutatta magát

KIP Nap Hejőkeresztúron

Általános iskolás diákok gazdagították a programot a 2015. november 30-án megrendezett KIP Napon, amelyet a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola és a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara szervezett Hejőkeresztúron.

A rendezvény a „DIGITÁLIS ÚTON-ÚTFÉLEN. Komplex iskolai innováció és digitális szemléletformálás hátrányos helyzetűek körében” című, TÁMOP-3.1.16-14-2014-0001 azonosítószámú projekt keretében, annak támogatásával valósult meg, a helyszínt pedig IV. Béla Általános Iskola jelentette. A projektben érintett tanintézmények tanulói amellett, hogy többen a műsorban is szerepeltek, izgalmas közös programokon, táblajátékokon vehettek részt.

A KIP módszer (Komplex Instrukciós Program) Hejőkeresztúron már bizonyított, eredményeire mára országos figyelem irányul. A projekt keretében az ME BTK Tanárképző Intézet pedagógiai módszertani innovációin alapuló – KIP-es és projektpedagógiai –, valamint informatikai továbbképzések, digitális tananyagfejlesztések, pályaorientációs tevékenységek és szociológiai háttérkutatások egyaránt zajlanak. Az ME BTK összesen 45 közoktatási intézménnyel – általános és középiskolával – működik együtt a projekt során.

A szerzőről: